Uit mijn handen

Lara Wakelkamp maakt danstheatervoorstellingen waarin zij de menselijke geest onderzoekt. In haar derde productie bij ISH laat zij zich inspireren door het aangrijpende verhaal van de moeder van een van de jonge daders van de Columbine schoolshooting. 

In een meeslepende voorstelling, waarin toneel, dans en muziek versmelten, ontrafelt Uit Mijn Handen de rauwe emotie van een moeder die ontdekt dat haar zoon de wereld voorgoed heeft veranderd. Ze staat aan het begin van een mentale reis naar het onbekende, waar de enige uitweg lijkt verscholen in de breekbaarheid of de veerkracht van haar geest.

Performer Khadija Massaoudi ontmoet de experimentele breakdancer/choreograaf Simon Bus. Zij spelen in dit stuk niet de voor de hand liggende rollen van moeder en zoon maar zijn reisgenoten op een zoektocht door een gebroken innerlijk. Bus zijn kenmerkende verwrongen en sculpturale signatuur en Massaoudi’s veelgeprezen tekstbehandeling vormen de voetstappen van een moeder die een nieuwe weg naar de werkelijkheid moet vinden.

In een decor van licht vertolken zij de eindeloze wentelingen van het ongrijpbare verleden, de versplinterde choreografie van een verdwenen toekomst en de vervreemdende logica van het nooit aflatende heden. Haar gedachten vormen zijn muziek, zijn beweging haar emotie. Alleen samen kunnen ze ontdekken dat gebroken niet stuk is en duister niet bestaat zonder licht. Een ode aan de genade van de menselijke psyche.

Credits

REGIE: Lara Wakelkamp | CAST: Khadija Massaoudi en Simon Bus

Speeldata 2022

Wo 13 apr20:30Theater HeerlenBESTEL TICKETS
Za 16 apr20:00Stadsschouwburg HaarlemBESTEL TICKETS