Sarada Sarita wint BNG Bank dansprijs

PERFORMER EN CHOREOGRAFE SARADA SARITA WINT MET HAAR VOORSTELLING Q4: QUANTIFIED DE BNG BANK DANSPRIJS.
—–

De prijs voor nieuw choreografisch talent werd op 21 februari in Schouwburg Odeon uitgereikt. Als winnaar mag Sarada Sarita dit najaar haar werk presenteren in 15 theaters over heel Nederland! Het jaarlijkse BNG Bank Dansprijs stimuleert getalenteerde choreografen stappen vooruit te nemen in hun carrière.

JURY-RAPPORT
Q4: QUANTIFIED is veel meer dan een showcase van de uitdagende dansstijl New Way Vogue, uitgevoerd door de allerbeste dansers op dit gebied. In Q4: QUANTIFIED geeft Sarita een politieke lading aan de expressieve, gestileerde en bijna spirituele vorm van voguing. Via een voice over en de bezwerende stem van vocalist Guillermo Blinker (alias Otion) doet ze een oproep voor gelijkwaardigheid en menselijkheid en het overstijgen van hokjesdenken. Sarita laat haar dansers met schier onmogelijke armbewegingen, uitzonderlijk precies uitgevoerd, en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Vorm en inhoud vallen perfect samen in deze esthetisch intrigerende voorstelling met activistische ondertoon“, aldus de BNG Bank Dansprijs Jury


★★★★ “Q4: Quantified brengt een spannende, acrobatische vorm van dans naar het theater” – De Volkskrant


—–

Q4: QUANTIFIED is een show POWERED BY ISH en gaat dit najaar op tour onder de naam DansClick 21. DansClick wordt geproduceerd door Korzo producties met ondersteuning van het BNG Cultuurfonds en de Gemeente Den Haag.

BENIEUWD NAAR DE SPEELLIJST? CHECK IT OUT HERE