VOORSTELLINGEN
Reis met ISH en De Junior Company van Het Nationale Ballet mee naar de betoverende wereld van Narnia. Een unieke voorstelling vol hiphop en ballet voor het hele gezin. Gebaseerd op het tijdloze boek van C.S. Lewis en latere verfilming door Disney, wordt dit beroemde verhaal nu uitgevoerd in een verrassende samenwerking tussen twee danswerelden die nog nooit eerder is vertoond.
De leeuw, de heks en de kleerkast gaat over vier kinderen, die op bezoek zijn in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en vandaar uit belanden ze in een spannend bos waar het altijd winter is. In de mysterieuze wereld van Narnia worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares.
Net als in alle sprookjes spelen opoffering, machtswellust, verlossing en de overwinning van het goede een grote rol. Marco Gerris en Ernst Meisner geven hier een eigen, hedendaagse draai aan.

TRAILER

CREDITS
Concept & regie: Ernst Meisner & Marco Gerris
Muziek: Scanner (Robin Rimbaud)
Video: Aitor Biedma
Licht: Mike den Ottolander
Kostuums: Studio Ruim (René van der Leest)
Supervisie kostuums: Oliver Haller
Techniek: Joey Buddenberg, Marcel Broeders
Hoofd productie: Romy Hagenaar
Productie assistent: Jóia de Campos Neto
Regie assistent: Loraine Pengel
Cast: Nancy Burer, Thomas van Damme, Bart Engelen, Gil Gomes Leal, Sarada Sarita Keilman
Martin ten Kortenaar, Lisanne Kottenhagen, Thomas Krikken, Marnix Lenselink, Antonio Martinez, Tyrone Menig, Ryosuke Morimoto, Dietrich Pott, Cristiano Principato, Arnold Put, Carl Refos, Riho Sakamoto, Emilie Tassinari, Raquel Tijsterman, Veronika Verterich, Lars de Vos, YuanYuan Zhang

RECENCIES
★★★★☆ Klassieke dans en ruige straattaal komen samen – Parool
★★★★☆ Een mooie versmelting van ballet en hiphop – Volkskrant
★★★★★ Klassieke dans en ruige straattaal komen samen.”Spectaculair sprookjesballet met hiphop – Telegraaf