VOORSTELLING
Let’s get FunkISH!
Ben je klaar om meegesleept te worden door de lekkerste combinaties van rauwe ritmes en funky grooves? In een setting die aanvoelt als de legendarische Soultrain ga je even terug naar de broeierige tijd waar alles met een knal samen kwam. ISH neemt je in deze unieke (dans)voorstelling mee langs de pioniers die als eerste letterlijk en figuurlijk uit de maat liepen. James Brown en Sly and the family Stone zijn daar een perfect voorbeeld van.

Nog niet overtuigd? Dan doen de ideale reisgenoten die we hebben uitgezocht dat wel. Onze beatboxende conducteur vormt samen met een cinematic dj, cellist en pianist de muzikale motor van onze Soultrain. En de ritmes die zij uitstorten vormt vervolgens weer de brandstof voor de dansers die zich natuurlijk gespecialiseerd hebben in onder andere poppin’ en lockin’, zoals je in deze funky seventies setting zeker mag verwachten.

TRAILER

CREDITS
Regie: Marco Gerris
Choreografie: Shailesh Bahoran
Cast: Abdel Baaddi, Irie Weergang Bove (DJ Irie), Jörg Brinkmann, Tony Roe, Yordana Rodriguez, Tamara Robledo Oud, Argil Randon, Patrick Karijowidjojo, Tyrone Menig (understudy, stage), Lars de Vos (understudy, stage)
Licht: Mike den Ottolander
Hoofd productie: Romy Hagenaar
Kostuumontwerp: Arnold Put
Decorontwerp: Donald Beekman
Techniek: Mike Kersten en Jan Willem Crul
Productie assistent: Elisia da Silva Martins Pecas
Marketing: Anne-Fleur Huiskamp
Publiciteit: Suzanne de Brock
Scenefotografie: Fenna van der Vliet
Jaar: 2015

RECENCIES
★★★☆☆ Moralistische hommage aan funkhelden – Trouw
★★★☆☆ Aanstekelijke gezelligheid met een vleugje heldenverering – Volkskrant
★★★☆☆ Funky dansshow eert de roots van de hiphop – Theaterkrant