FTBLL – Can you kick it

ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal met de voorstelling FTBLL – Can you kick it. Begeleid door vette hiphop beats haalt choreograaf Marco Gerris streetskills naar het theater in deze wervelende productie. De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties. They never miss a beat!
 
ODE AAN VOETBAL 
Dat juist Gerris met deze unieke combinatie komt is niet gek. Niet alleen is hij al sinds jaar en dag fervent voetballiefhebber, ook bracht hij jaren geleden uren door op zijn inline skates in het Amsterdamse Vondelpark. Zijn liefde voor urban sports is daarom de voedingsbodem voor zijn theatervoorstellingen met ISH Dance Collective.

Zodra Gerris kennis maakte met freestyle voetbal en straatvoetbal, grepen de disciplines zijn aandacht. “Ik zag dat spelers die niet mee mochten doen met wedstrijden of partijtjes, het wachten veraangenaamden door de bal hoog te houden. Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans.” De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs besloot vervolgens om er breakers naast te zetten en een choreografie te ontwikkelen. 

Niet alleen het voetenwerk blijkt overeenkomsten te hebben, ook de positieve competitie. Tussen een battle met breakers of een pannawedstrijd zitten wat Marco betreft dezelfde emoties. “Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander.” FTBLL – Can you kick it vangt het vuur en de passie van voetballers en breakers in een spectaculaire choreografie, die volgend jaar te zien is in het theater.

GENRE: STRAATVOETBAL | FREESTYLE VOETBAL | BREAKING

CREDITS

CONCEPT & REGIE: Marco Gerris LICHTONTWERP: Mike den Ottolander
MUZIEK: Rik Ronner (Wondermonster) 
GRAFISCH ONTWERP: DBXL 
FOTOGRAFIE: Sjoerd Derine

SPEELDATA 2022

vr 13 mei – zo 15 meiMeervaart – AmsterdamBESTEL TICKETS
vr 20 mei – zo 22 meiParkstad Limburg Theaters – HeerlenBESTEL TICKETS
do 26 mei – zo 29 meiKoninklijk Theater Carré – AmsterdamBESTEL TICKETS