Educatie

CLASSROOM MATERIAL
ISH heeft verschillende educatievormen ontwikkeld gebaseerd op jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Met ISH-educatie maken de jongeren op een creatieve en actieve manier kennis met dans en theater. Voor iedere voorstelling wordt er kosteloos voorbereidend lesmateriaal beschikbaar gesteld. Maar we bieden ook voor uiteenlopende leeftijden en achtergronden workshops en residenties aan.

Wij werken bij het ontwikkelen van lesmateriaal samen met Bekijk ‘t.

DOWNLOAD Download materiaal voorstelling

WORKSHOPS
Wij werken met professionele docenten die op aanvraag en naar eigen wensen een skill workshop geven. Dit kan zijn breakdance, hiphop, poppin ’n lockin en beatbox, maar ook moderne dans, martial arts en klassiek ballet zijn kunstvormen waarin onze professionals workshops geven. In 60 minuten worden de grondbeginselen van een discipline aangeleerd en wordt er gekeken hoe je dat theatraal interessant kunt maken. Net als in onze educatieprojecten staat de ontwikkeling van de deelnemer centraal en draait de workshop om veel meer dan het leren van een ‘trucje’.

Mail ons voor meer informatie over workshops.

_____

RESIDENCY
Wij geloven dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen. ISH heeft een authentieke manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen.

En belangrijker nog: in fantastische groepen mensen. Deze aanpak heeft niet alleen succes in Nederland en Europa maar ook in India, Afrika, China, de Verenigde Staten, Suriname en Indonesië.

In dit educatieproject maken jongeren onder begeleiding van onze performers een eigen voorstelling. Geheel in de ISH traditie worden er verschillende disciplines en kunstvormen gebruikt en vormen de verhalen van de deelnemers de rode draad. Naast de podiumpresentatie wordt ook aandacht besteed aan alles wat er nodig is om tot dat moment komen. Bijvoorbeeld het bedenken en bouwen van het decor, het bedienen van licht en geluid of het ontwerpen van flyers en posters.

De duur van een residency kan worden bepaald aan de hand van de wensen van de opdrachtgever. Neem contact op met Elisia Peças voor een kennismaking en vrijblijvende offerte.

TDEA

ISH is onderdeel van TDEA; Theater Dans Educatie Amsterdam. TDEA is een samenwerkingscoalitie van 13 Amsterdamse theaters en gezelschappen. TDEA fungeert als paraplu voor het theater- en educatieaanbod voor het voortgezet onderwijs, waarbij kwalitatief theater en passende educatie centraal staan. Samen maken wij ons sterk voor de betekenis van theater en dans in de ontwikkeling van elke (Amsterdamse) jongere.