Educatie - ISH DANCE COLLECTIVE

Educatie

Bij ISH DANCE COLLECTIVE geloven wij dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen! Jongeren maken in onze workshops, lesbrieven & residenties op interactieve wijze kennis met dans en theater. In al onze educatie projecten draait het om de ‘weg ernaar toe’ en niet zozeer het eindresultaat. De ontwikkeling van de deelnemer staat bij ons centraal.

WORKSHOPS & LEZINGEN

Bij workshops werken wij met professionele (dans)docenten die op aanvraag en naar eigen wensen een 60 minuten workshop faciliteren.

Tijdens onze workshops leer je meer dan een ‘trucje’. Met een breed scala aan (dans)stijlen uit de straatcultuur is geen idee te gek! Onze docenten geven workshops in breakdance, hiphop, poppin ’n lockin, vogueing, beatbox, urban arts en nog veel meer.

Organiseer je een dans-skill workshop, battle-dag, dans-talk of heb je een andere leuke workshop in gedachten?! Laat het ons weten, we denken graag mee!

LESBRIEVEN

Lesbrieven worden bij sommige grote ISH producties ontwikkeld door onze partner Bekijk ’t. Onze lesbrieven zijn DIY approved. Dit betekent dat deze door schooldocenten zonder begeleiding vanuit ISH kunnen worden gegeven.

Voor seizoen 2019/2020 is de lesbrief gemaakt van de voorstelling GRIMM!

Op aanvraag kunnen docenten met de klas naar de voorstelling GRIMM komen kijken. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

RESIDENTIES

Bij residenties maken jongeren onder begeleiding van (dans)docenten een eigen voorstelling. Geheel in de ISH traditie worden er verschillende disciplines en kunstvormen gebruikt en vormen de verhalen van de deelnemers de rode draad.

Naast de podiumpresentatie wordt ook aandacht besteed aan alles wat er nodig is om tot dat moment komen. Bijvoorbeeld het bedenken en bouwen van het decor, het bedienen van licht en geluid of het ontwerpen van flyers en posters.

De duur van een residentie kan worden bepaald aan de hand van de wensen van de opdrachtgever.

MEER INFORMATIE OVER ONZE EDUCATIEPROJECTEN?!