fbpx

Ayahuasca

AYAHUASCA IS EEN VOORSTELLING DIE EXPERIMENTELE HIPHOP EN MENTALE ZELFREFLECTIE OP EEN INNOVATIEVE MANIER VERBINDT.

———

DANS | HIPHOP | SPIRITUALITEIT

Theatermaker Gil Gomes Leal laat zich inspireren door de mentale complexiteit van de mens. Met vervreemdende en bij vlagen ontregelende bewegingstaal laten de dansers het diepste van hun ziel zien volgens een ceremoniële zoektocht waarbij het drinken van de eeuwenoude drank Ayahuasca centraal staat. Een onderzoek naar een meer gebalanceerde en geaarde staat van bewustzijn.

OVER GIL GOMES LEAL

Gil Gomes Leal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een uitzonderlijk danser tot theatermaker. Met een sterke artistieke signatuur die gepaard gaat met een eigen visie op vooronderzoek en zelfreflectie. In zijn werk legt hij de focus op mentale zelfreflectie, het onderzoeken naar spiritualiteit en hoe dit zich vertaald naar het lichaam. In westerse landen worden mentale problemen veelal ‘opgelost’ door het gebruiken van medicijnen, waar in niet-westerse landen vaak de nadruk ligt op samen zijn, elkaar er doorheen helpen en waar er soms gebruik wordt gemaakt van natuurlijk genezende middelen.

Gil is in november 2018 op onderzoeksreis gegaan naar Peru om dichter bij het plant medicijn Ayahuasca te komen. Hij heeft hier de kans gehad te leren en te helen tijdens de ceremonies in samenwerking met een Sjamaan uit Peru. Een levensveranderende ervaring die geleid heeft tot de voorstelling Ayahuasca. De voorstelling zal gedanst worden door zes dansers, ieder met een eigen bewegingstaal, die worden begeleid door een Ayahuasquero die de ceremonie leidt.

———

“Het is een gewaagde keuze van Gil The Grid om de Ayahuasca-ceremonie zo letterlijk op toneel te zetten. Een keuze die in dit geval bijzonder goed uitpakt!”


Theaterkrant

Deze tour is voorbij. Wil je bij een reprise bericht ontvangen?!

MELD JE AAN


CREDITS
CONCEPT: Gil Gomes Leal | CHOREOGRAFIE I.S.M DANSERS: Gil Gomes Leal | DANSERS: Gil The Grid, Wesley ́Vayu ́ Rommy, Kamilla ́Lil K ́, Matilde Tommasini, Ruben Lapong, Marchano Sarijoen | AYAHUASQUERO: Mark Mills | MUZIEK: Porangui, Woojae Park, Txai Fernando, Danit and Adres Cordoba & Rainer Scheurenbrand | KOSTUUM: Mirjam Manusama | CAMPAGNEBEELD: Salvatore Angeli Sergio | TRAILER: Steven Elbers

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door Nieuwe Makers Regeling- Fonds Podium Kunsten Powered by Ish Dance Collective

Shows powered by ish

Textbox Section