Ayahuasca

AYAHUASCA IS EEN VOORSTELLING DIE EXPERIMENTELE HIPHOP EN MENTALE ZELFREFLECTIE OP EEN INNOVATIEVE MANIER VERBINDT.

———

Choreograaf Gil Gomes Leal laat zich inspireren door de mentale complexiteit van de mens. Met vervreemdende en bij vlagen ontregelende bewegingstaal laten de dansers het diepste van hun ziel zien volgens een ceremoniële zoektocht waarbij het drinken van de eeuwenoude drank Ayahuasca centraal staat. Een onderzoek naar een meer gebalanceerde en geaarde staat van bewustzijn.

Gil is in november 2018 op onderzoeksreis gegaan naar Peru om dichter bij de plant Ayahuasca te komen. Hij heeft hier de kans gehad te leren en te helen tijdens de ceremonies in samenwerking met een Sjamaan uit Peru. Een levensveranderende ervaring die geleid heeft tot de voorstelling AYAHUASCA. De voorstelling zal gedanst worden door zes dansers iedereen met een erg eigen bewegingstaal, de dansers worden daarnaast begeleid door een Ayahuasquero die de ceremonie leidt.

Gil Gomes Leal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een uitzonderlijk danser tot een nieuwe maker met een sterke artistieke signatuur die gepaard gaat met een eigen visie op vooronderzoek en zelfreflectie. In zijn werk legt hij de focus op mentale zelfreflectie, het onderzoeken naar spiritualiteit en hoe dit zich vertaald naar het lichaam.

———


CREDITS
CONCEPT: Gil Gomes Leal | CHOREOGRAFIE I.S.M DANSERS: Gil Gomes Leal | DANSERS: Gil The Grid, Wesley ́Vayu ́ Rommy, Kamilla ́Lil K ́, Matilde Tommasini, Ruben Lapong, Gerald Carolie | AYAHUASQUERO: Mark Mills | MUZIEK: Nog niet bekend | KOSTUUM: Mirjam Manusama