VOORSTELLING
Hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran laat zich in zijn werk inspireren door zijn roots. Op verrassende wijze combineert hij de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur. In de dansvoorstelling Aghori laat Shailesh zien hoe totale devotie eruitziet. De belangrijkste inspiratie hiervoor zijn de ‘Aghori’, goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken. In een eindeloze fysieke en mentale training banen zij zich een weg langs talloze zonden, verlokkingen en emoties, om uiteindelijk alles van zich af te schudden. Want alleen dan kun je de wereld ervaren zoals hij echt is.

Aghori is een Korzo productie in coproductie met ISH en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag

TRAILER

RECENCIES
**** de Volkskrant
Rijzende ster Shailesh Bahoran toont met zijn nieuwe voorstelling lef.

****Theaterkrant
“In Aghori zijn nog steeds elementen uit hiphop en Indiase dans te herkennen, maar de choreograaf gebruikt ze niet meer als dwingende vormuitgangspunten waarop hij varieert, maar kiest bewust voor bewegingen die hij nodig heeft om te laten zien wat hij wil overbrengen.”

CREDITS
Concept en choreografie: Shailesh Bahoran
Compositie: Rik Ronner, Raj Mohan
Zang: Raj Mohan
Dans: Rajiv Bhagwanbali, Simon Bus, Robin Castillo, Gil ‘The Grid’ Gomes Leal